Lenkijos rinktinė važiuoja namo – švedai atidarė aštuntfinalio vartus Ukrainai

Švedai išsiuntė Lenkijos rinktinę namo

Trečiadienį vakare Europos čempionate E grupės trečiame ture išlikimo rungtynėse Lenkija 2:3 (0:1) pralaimėjo švedams ir baigė savo pasirodymą Europos čempionate.

Mačas prasidėjo staigiu Švedijos rinktinės išpuoliu. Jau 2-ąją žaidimo minutę Emilis Forsbergas pasinaudojo subyrėjusia varžovų gynyba ir nukreipė kamuolį į vartų tinklą bei išvedė švedus į priekį rezultatu 1:0. Po šio epizodo Lenkijos rinktinė bandė šturmuoti varžovų vartus, bet R.Lewodowskio smūgiai drebino vartų konstrukcijas, o pirmoji rungtynių dalis baigėsi Švedijos dvyliktukui pirmaujant minimaliu skirtumu.

Gžegožas Krychoviakas antrojo kėlinio pradžioje atliko pavojingą smūgį, tačiau šį kartą kamuolį sėkmingai atrėmė Švedijos rinktinės vartų sargas. Greitos atakos smaigalyje atsidūręs E.Forsbergas 59-ąją minute vienu lietimu nukreipė kamuolį į vartus ir padvigubino švedų pranašumą 2:0. Robertas Lewandowskis nuostabiu smūgiu dešine koja nuginklavo vartininką ir sušvelnino šių rungtynių rezultatą 1:2. Lenkijos puolėjas 84-ąją minutę dar kartą šiose rungtynėse nuginklavo vartininką ir rezultatas tapo lygus 2:2.

Lemiamo varžybų momento autoriumi tapo Viktoras Claessonas. Pastarasis, besibaigiant pridėtam žaidimo laiko puikiu smūgiu nukreipė kamuolį į artimąjį vartų kampą ir pelnė lemiamą įvartį, kuris persvėrė rezultatą – 3:2 Švedijos naudai ir sudaužė Lenkijos viltis patekti į kitą čempionato etapą.

Reikėtų paminėti, kad toks šio mačo rezultatas palankus ukrainiečiams, kurie C grupėje liko treti su 3 taškais ir šiuo metu pagal įvarčių santykį aplenkė triuškinančią nesėkmę patyrusius slovakus, kurie net 0:5 nusileido ispanams.

(Komentarai rašomi puslapio svečių Intensedebate platformoje. Įžeidžiančius ir draudžiamus komentarus periodiškai šaliname. Praneškite raportais apie pažeidimus, pašalinsime per 7d.)
Related Posts