Vos neprisižaidę vokiečiai – Europos čempionato aštuntfinalyje

Europos futbolo čempionate sužaistos paskutinės grupių etapo rungtynės. Arti sensacijos buvo Vengrijos futbolininkai, kurie lygiosiomis 2:2 sužaidė su savo namų tvirtovėje rungtyniavusia Vokietijos rinktine, kuri grupėje užėmė antrąją vietą.

Vengrai rungtynes pradėjo greitu įvarčiu, kai greitos kontratakos metu puikų perdavimą savo komandos draugui atliko Rolandas Sallai, o Adamas Szalai krisdamas baudos aikštelėje galva pasiuntė kamuolį į varžovų vartų tinklą.

Po praleisto įvarčio vokiečiai užgulė varžovų vartus. 21-ąją minutę šeimininkus nuo įvarčio sustabdė tik vartų konstrukcija. Vis tik, vokiečiams rezultatą išlyginti pavyko 66-ąją minutę po Kai Havertzo įvarčio.

Iš karto po dviejų minučių iš visiškai netikėtos pozicijos išbėgęs Andraso Schafero galva pasiuntė kamuolį į Manuelio Neuerio vartus ir vengrai vėl išsiveržė į priekį 2:1. Iki pagrindinio rungtynių laiko likus šešioms minutės galingu smūgiu Leonas Goretzka nuginklavo vengrų vartininką ir antrą kartą išlygino rungtynių rezultatą.

Po šių lygiųjų Vokietijos futbolininkai užsitikrino antrąją poziciją F grupėje, po savęs palikdami trečiojoje pozicijoje esančius Portugalijos bei ketvirtojoje likusius Vengrijos futbolininkus.

(Komentarai rašomi puslapio svečių Intensedebate platformoje. Įžeidžiančius ir draudžiamus komentarus periodiškai šaliname. Praneškite raportais apie pažeidimus, pašalinsime per 7d.)
Related Posts