Kaip ir dauguma profesionalių sportininkų, tenisininkams taip pat rekomenduojama laikytis tam tikrų subalansuotos mitybos normų. Vieni jų laikosi itin atsakingai, o kiti sau leidžia valgyti taip, kaip jiems patinka.
Pavyzdžiui, vienas geriausių tenisininkų istorijoje Rogeris Federeris (ATP 3) neslepia, jog jis mėgsta įvairių šalių virtuvę, ypač itališką, japonišką bei indišką. Mėgstamiausias jo patiekalas yra pica ir, kaip prideram tikram picos mėgėjui, jis ją mėgsta su daug sūrio. R. Federeris savęs nevaržo ir saldumynų atžvilgiu, kadangi itin mėgsta šokoladą, o pusryčiams dažnai valgo vaflius. Mačų metu jis užkandžiauja šokolado skonio batonėliais bei bananais.
Kiek labiau savo mitybą prižiūri serbas Novakas Džokovičius, kurio racione nerasime gyvulinės kilmės produktų. Jis valgo daug vaisių bei daržovių: kokteiliai ir tyrės iš jų yra tenisininko kasdienybė. Be to, N. Džokovičiaus mityboje gausu riešutų bei avižų be glitimo.
Moterų tenisininkė Simona Halep (WTA 1) po sunkių mačų save mėgsta palepinti pica, tačiau kasdien lėkštėje jos laukia jūros gėrybės bei žuvis. Ji taip pat negalėtų gyventi be suši. Kita turo tenisininkė danė Karolina Wozniacki (WTA 3) – daržovių mėgėja. O labiausiai ji dievina daugelio pamirštamą brokolį, o save lepina šokoladiniu pyragu bei vaniliniais ledais.
Populiariausias visų tenisininkų užkandis, niekam ne paslaptis, tai bananai ir energijos batonėliai. Tačiau retas gerbėjas žino, jog tiek moterų, tiek vyrų reitingo viršūnėse esantys žaidėjai prieš mačą suvalgo lėkštę makaronų. Tiesa, šis patiekalas dažniausiai būna be jokių mums įprastų padažų – tik su šlakeliu alyvuogių aliejaus bei česnaku.