„Žalgiris“ tik po dviejų pratęsimų svečiuose palaužė „Dzūkiją“

"Žalgiris" dviejų pratęsimų dramoje palaužė "Dzūkiją"

Kauno „Žalgirio“ komanda pasiekė dar vieną pergalę Lietuvos krepšinio lygoje, tačiau dėl jos teko stipriai paplušėti. Šįkart kauniečiai Alytuje tik po dviejų pratęsimų dramos rezultatu 105:100 (26:17, 14:20, 17:14, 24:30, 14:14, 10:5) palaužė Alytaus „Dzūkija“ ekipą.

Lietuvos čempionai didžiąją rungtynių dalį diktavo žaidimo taisykles, tačiau ketvirtojo kėlinio viduryje „Dzūkija“ sugebėjo perimti iniciatyvą į savo rankas. Aikštės šeimininkai smeigė tris tritaškius metimus į „Žalgirio“ krepšį ir persvėrė rezultatą – 75:72.

Iki ketvirčio pabaigos likus 39 sek. E.Mudiay baudų metimais išlygino rezultatą 78:78, tačiau alytiškiai smeigė dar vieną tritaškį ir likus žaisti 16 sekundžių išsiveržė į priekį rezultatu 81:78. Žalgirį išgelbėjo komandos veteranas Artūras Milaknis, kuris lemiamu momentu pataikė tolimą metimą ir išlygino rezultatą. Alytaus ekipa dar turėjo galimybę surengti ataką, bet pastaroji buvo nesėkmingą ir varžybos persikėlė į pratęsimą.

Pratęsime ir vėl geriau atrodė šeimininkai, kurie likus 30 sek. iki mačo pabaigos turėjo trijų taškų persvarą 83:80. Tiesa, ją vienu baudos metimu sumažino Nielsas Giffey. Kitoje atakoje D.Frye'us pataikė dvi baudas, kurios ir vėl padidino dzūkų pranašumą 95:91. Nepaisant to, žalgiriečiai nepasidavė ir vos per 15 sek. sugebėjo dar kartą išlyginti rezultatą 95:95.

Antrojo pratęsimo metu Alytaus ekipai akivaizdžiai trūko jėgų, tačiau šie dar bandė kabintis į rungtynes. Vis dėlto 7 E.Mudiay taškai paeiliui ir laiku priimtas sprendimas imtis iniciatyvos palaidojo visas dzūkų viltis laimėti, o Kauno „Žalgirio“ komanda šventė sunkią pergalę – 100:105.

(Komentarai rašomi puslapio svečių Intensedebate platformoje. Įžeidžiančius ir draudžiamus komentarus periodiškai šaliname. Praneškite raportais apie pažeidimus, pašalinsime per 7d.)
Related Posts