2025 metų Europos krepšinio čempionatas vyks Lietuvos kaimynystėje

Kur vyks 2025 metų pirmenybės?

Jau dabar aišku, jog Lietuvos krepšinio aistruoliams bus itin palanku palaikyti nacionalinės sporto šakos reprezentacinę vyrų krepšinio rinktinę už 4 metų vyksiančiose Senojo žemyno pirmenybėse.

Anksčiau kas dvejus metus vykdavę Europos krepšinio čempionatai pastaruoju metu tapo šiokia tokia retenybe. Paskutinis Europos čempionatas vyko dar 2017 metais, kuomet triumfavo Slovėnija. Sekantis toks turnyras vyks kitais metais, o dar kitas – prabėgus dar trejiems metams, 2025-aisiais.

Jį rengti paraiškas pateikė 6 šalys, tarp kurių yra Rusija, Ukraina, Latvija, Suomija, Vengrija ir Kipras. Su Rusija ir Latvija Lietuva turi tiesioginę sieną, o suomija ir Ukraina yra artimos kaimynės. Kiek atokiau yra vengrija, o tolimiausias taškas – Kipras.

FIBA yra numačiusi, kad 2025 metų čempionatas vyks keturiose šalyse. Kadangi Kipras ir Suomija yra pateikusios paraiškas rengti tik grupių etapus, gali būti, jog jų kandidatūros bus laikomos silpnesnėmis.

Taigi, mėgstantiems keliauti tai būtų puiki proga ne tik aplankyti svečias šalis, bet galbūt ir pabūvoti Lietuvos vyrų rinktinės rungtynėse. Aišku, su sąlyga, jog ji ten žais.

(Komentarai rašomi puslapio svečių Intensedebate platformoje. Įžeidžiančius ir draudžiamus komentarus periodiškai šaliname. Praneškite raportais apie pažeidimus, pašalinsime per 7d.)
Related Posts